Wat is de zin van een mala?

Mala Zeemist @esthercuyvers Ka Sry mala makerij

Een mala is heel zinvol als het mala gebruik tot ‘je ziel’ ‘roept’…

Esther Cuyvers mala maker bij Ka Sry

Ja hoe kan je dat vertalen:

het is een fluistering van je ziel en de bijhorende nieuwsgierigheid naar een mala.

Het heeft eigenlijk niet meteen iets met ‘geloof’ te maken, nee het heeft alles te maken met – hoe je in de wereld staat met je ZELFbewustzijn en eigenheid.

Het heeft ook niets met Yoga te maken, nee al kennen de meeste een mala door de yoga.

De oorsprong van een mala, een gebedsketting, die niet meteen gelinkt is aan geloof maar wel een middel is om te gebruiken bij een ‘gebed’ waar ook ter wereld in welke religie ook.

Er bestaan zeer veel verschillende gebedskettingen, een mala, een rozenkrans… het zijn er maar 2 uit verschillende 100den gebedskettingen.

Allemaal in verschillende uitvoeringen en modellen die in een ‘protocol’ zijn verankerd en vanuit de traditionele makers ambacht nog steeds het zelfde zijn, met hun herkenbare – niet altijd zichtbare – symbolen.

Een mala is er dus ééntje van, van de ‘gebedskettingen’ . De naam is een verzamelnaam van juwelen die tijdens een trance of meditatie gebuikt worden.

De kleuren en parels hebben een alles bepalende rol.

Het model is afhankelijk – hoe ze worden opgebouwd – van het materiaal, de ambacht en de makers ‘handigheid’ en zeker van de streek waar ze zijn gemaakt.

Wanneer je boeken over ritueel juwelen leest gaat er een antroposofische wereld voor je open, een wereld die over communicatie gaat waar woorden te kort schieten of gewoon overbodig zijn.

Het mooiste voorbeeld zijn de juwelen van de Sahara volkeren waar de jonge meisjes een bepaald juweel in een bepaalde kleur dragen om te laten zien dat ze de eerste stappen naar hun vruchtbaarheid zetten en stilletjes aan een mannelijke gezel zoeken…

Communicatie ten top op een heel symbolische manier.

Dàt is mijn wereld!

Praten met kleur, energie en universele trilling in een ‘mala’ geheel!

Een mala is voor mij als mala maker;

één geheel dat telkens opnieuw praat met je ziel en je ogen van je hart

Wat is de zin van een talisman?

Ka Sry Talisman voor zeevriend en honden vriendjes @esthercuyvers – Verstelbaar – kan gedragen worden als halsketting –

Een talisman – hier op de foto gemaakt volgens de regels van de heilige getallen vanuit het mala protocol – is iets anders te interpreteren.

Dit is meestal meer zichtbaar en gaat meestal gedragen worden als – zichtbaar juweel om te vertellen waarvoor je staat als man en vrouw –

Talismannen is heel dikwijls te zien bij mannen.

Ze dragen het om ook met die heel specifieke subtiele communicatieve taal te spreken met hun veren kroon, hun krijgers outfit, hun rangorde en hun eigen sterk houder die ze dragen om ‘iets’ te vertellen.

Naar buiten toe maar zeker ook om hun zielsverbondenheid en hun eigen geloof zichtbaar en kenbaar te maken.

Er wordt nog zeer veel gebruik gemaakt onder mannen van talismannen en mala’s.

Je ziet het niet echt meer, soms merk je aan armen een mooie edelstenen armband of zie je een zeer bijzondere halsketting van edelstenen bij mannen.

Of ze dragen het bewust, of – in de meeste gevallen onbewust – om te laten zien dat ze het juweel mooi vinden en zeker dat ze net die schoonheid dragen omdat het over hen iets zegt.

Een talisman is een krachtig juweel dat vele ‘krijgers’ hebben gedragen.

Zeker is dat een talisman zoveel in zich kan dragen, geluk, voorspoed, inzicht, kracht, magie, bescherming, betovering, individualiteit, vruchtbaarheid, …, ….

Het is een eeuwen oud middel dat door heel veel mensen nu nog steeds gebruikt en gedragen wordt.

Deze talisman is ontstaan door een vriend die een foto zag van mijn parelsstrengen en reageerde ” die Orange cirkels intrigeren me, wat zijn dat?”

omdat ik zijn verhaal een beetje ken, wist ik meteen waar het over ging.

Ik heb hem deze talisman gemaakt gisteren…

Gepubliceerd door Elma Rosewood

Elma Rosewood 1973 is a life descriptor about self-awareness and spirituality Writers name Esther Cuyvers "In a world of magnets and miracles Forever and ever" - Pink Floyd Married, mom of a beautiful 10ner boy. Westie lover. Professionally I am mala maker at Ka Sry and tarot legger, writer and walker....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: