Armbanden op maat

Een vriend van me kocht bij mij een talisman en een armband.

De armband ging nooit meer van zijn pols af, alles deed hij ermee.

na de zomer was de armband aan herstel toe en ik maakte voor hem opnieuw een armband – armbanden – maar dan iets gebruiksvriendelijker voor zijn elke dag intens gebruik.

Ja ook ik moet mijn materiaal leren kennen en helaas moet ik overgaan naar materiaal waar ik de taal niet van begrijp, dus ik kan de samenstelling niet altijd nagaan of het stevig genoeg is – schuren tegen kleding en bestand tegen water…

het is allemaal handwerk, makramé en knooptechnieken… ook ik moet leren van elke drager en hun gebruiken.

nu ik aan zee met vakantie ben en het me zo een deugd doet om mijn vriend @sea nog eens te zien hebben we zijn armbanden besproken en hij heeft – het beste voor zijn draaggebruik – gekozen.

de twee bovenste heeft hij uiteindelijk gekozen, de andere zijn gesneuveld en verknipt.

zo gaat dat in een evolutie proces.

ik heb niets met wit – zei hij tijdens ons gesprek –

toen wist ik genoeg en heb de witte jaspis – die aardend werkt er uit gelaten nochtans als er zo veel ‘tegengevoel’ bij is heb je dikwijls net die steen nodig in je groeiproces – ik zei het hem, maar koos meteen om hem te volgen en nu niet – extra te stimuleren – met edelstenen.

de bruine – (tijgeroog – rookkwarts) en zwarte – (zwarte toermalijn) – mogen er zeker in blijven – zei hij en ik wist meteen dat deze ook dubbel en dik gingen bijdragen aan zijn proces waarin hij nu zit.

Samen met de carneool en de turkoois is de ene armband wat ‘vrouwelijker’ dan de andere, maar het is juist gepast voor mijn vriend.

“meer vanuit je basis communiceren en daarbij je sterkte en sterkte ruggengraad behouden” is echt iets waar veel zeer bijzonder sensitieve en lichaamsgevoelige mensen iets aan hebben.

Tijdens het uit elkaar halen en het opnieuw samenstellen en het opnieuw knopen hier aan zee waar ik voor het eerst sinds jaren heb mogen beleven hoe het is om in ontspanning te kunnen genieten van alles wat er is en de zee is wonderlijk!

mijn vriend zijn gedragen stenen vertelde me iets.

  • ZIJN vanuit de basis is zoals de kleur van de opkomende zon
  • zien vanuit de basis is zoals eb en vloed
  • aardend met de blote voeten op het strand in de branding van het water is LEVENSKRACHT

Niet alléén de stenen hebben me deze keer iets verteld!

De rode draad van deze 6dagen aan zee is

  • afsluiten van een intense fysieke reis doorheen – cvs – fybromyalgie – (reva van 1.5j in Pellenberg)
  • afsluiten van een intense reis van de menopauze
  • afsluiten van een intense reis en VERWERKING van endometriose – vanaf mijn 24ste – en vruchtbaarheidsproblemen en zwangerschapsverlies
  • afsluiten van een intense reis van plots een kind baren mogen baren – mijn regenboogbaby – en het gevolg van die stress een postnatale depressie.
  • diagnose ASS – asperger – spectrum
  • het afsluiten van een intense reis op vele vlakken.

Voor het eerst sinds misschien wel 16 jaar leer ik nu opnieuw genieten, en dàt heb ik helemaal – als een rode draad – in de knoopdraad geknoopt voor mijn vriend hier aan de zee…

Het is voor mij een reis geweest waar ik heel dikwijls – ik heb fybro – heb gehoord van pareltjes van mensen.

Ook op de markt hier in Bredene liep ik toch even door om te kijken of er – die met zijn honing stond – die ik vorig jaar mocht ontmoeten en ik botste op een jonge vrouw met een – kruiden en thee kraam – die ook handmade chakra body Butter verkocht – wouw serieus! – het was magie!

we raakte meteen aan de praat en al snel viel het woord – ik ben ermee begonnen omdat ik aan mijn gezondheid wil werken omdat ik – jawel – fybro – heb.

het was deze reis een zichtbaar fybromyalgie proces – van helemaal leeg te zijn na een plezante dag – naar een ik doe wat ik kan en ga met de kruiden de boer op naar mijn verhaal – ik doe wat ik graag doe in het tempo waarin ik het beste functioneer.

ik heb er 20 jaar over gedaan om nu hier op dit cruciaal punt te staan – weer kunnen genieten IN ONTPANNING ! –

wel dit ga ik niet loslaten!

Eén ding staat vast!

ik heb de zee nodig!

de volgende fase die ik nu ga uitzoeken is – hoe kan ik mijn centen verdienen om zo veel als kan naar hier te komen om echt te herstellen in ontspanning!

mijn wens is dat ik dat kan doen met dàt wat ik het liefste doe – mala’s maken – schrijven – en delen wat ik weet!

alleen zo kan ik andere inspireren om te laten zien dat alles kan als je er de tijd voor neemt!

en voor wie het wil weten – mijn traject van de obesitaskliniek – werpt zijn vruchten af – bijna 7 kilo minder door aanpassing van voeding en verminderen van porties – of in vaktaal – stoppen met cravingeten – .

ja alleen dàt is voor mij een wereld van verschil in bewustwording!

en echt waar

dit staat pal boven water!

Wie ook armbanden op maat wil, JA ze zijn te koop!

aanvragen doe je door een WhatsAppje te sturen! 0494/17.17.93

Gepubliceerd door Elma Rosewood

Elma Rosewood 1973 is a life descriptor about self-awareness and spirituality Writers name Esther Cuyvers "In a world of magnets and miracles Forever and ever" - Pink Floyd Married, mom of a beautiful 10ner boy. Westie lover. Professionally I am mala maker at Ka Sry and tarot legger, writer and walker....

2 gedachten over “Armbanden op maat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: