Mala in de kijker

als mala maker heb je altijd wel een aantal mala’s die je hebt gemaakt die blijven hangen.

mijn eerste aura soma mala is er zeker zo ééntje, mijn tweede heel zeker!

Ik kreeg een vraag om een wit zwarte mala te maken.

een wit zwarte – yin en yang – mannelijk en vrouwelijk – zon en maan- bewust en onbewust – verborgen en zichtbaar – donker en licht – …

deze mala maken was een uitdaging!

zomaar wat rijgen en knopen was niet aan de orde, het evenwicht moest helemaal ok zijn en ik wenste er een – mala makers twist – in steken dàt zichtbaar was voor iemand die wat van mala’s kent.

wat is dan echt belangrijk;

 1. weten waarover het gaat
 2. je edelstenen parels goed kennen
 3. het ritme van de mala goed berekend in elkaar steken – je bent met evenwicht bezig van kleur en kracht – in de mala zijn twee helften – links en rechts – linker oog van HORUS – Maanoog – de vrouwelijke intuïtie – rechteroog van Horus – Zonneoog – de mannelijke éénheidsbewustzijn – heilige geometrie
 4. het spelen met de combinatie van het ritme – niet een wit zwarte mala maken maar een speelse mala die optisch je wat – in de war brengt – door de opvolging –
 5. goed de betekenis zien en aanvoelen van yin en yang en van de hermetische leer van vrouwelijke en mannelijke eigenschappen & zijnskwaliteiten & vooral – en dat was het leukste – het brein even op de verkeerde sporen zetten…

Ik ga eerlijk zijn voor deze mala met de moedersteen van alle moederstenen de Shiva Lingam ben ik even moeten gaan zitten, ik heb hem een aantal keer opnieuw moeten maken, eerst omdat mijn perfectionisme de kop op stak omdat ik toch wel zenuwachtig was en niet in mijn gevoelscentrum stond & ik heb voor deze mala een – ritueel – moeten uitvoeren voor ik begon, om beter in mijn gevoels,- en focus kracht te komen.

gefocust mediterend – dàt is een helende ‘toestand’ voor mij als mala maker om een zeer bijzondere mala te maken, deze was er zo ééntje…

ik begon in de morgen en op 1 uur had ik de mala af!

uitzonderlijk!

net toen ik halverwege was voelde ik dat – mijn handen hulp kregen – en toen ging het als alsof het niks was een mala knopen…

ik vroeg de vrager nog – wie zijn de twee mooie gidsen – die ik mocht ontmoeten tijdens ja mala knopen – ik kreeg meteen antwoord, ik beschreef het beeld waardoor ze binnen kwamen – en hij zei me meteen wie het was…

dàn is een mala geen gewone mala niet meer, dan leeft te mala …

“eenvoud is verbinding”

“eenvoud is evenwicht”

dàt is wat de mala mij leerde – eenvoud mala – Esther Cuyvers

deze mala is een mala die heel veel heeft – gesproken – naar mijn energetische antennes – ik heb gevoeld hoe deze mala mij in een andere wereld heeft verheven waarvan ik het wel voel, en kan herkennen op mijn lichaam – want jawel ALLE chakra’s én mijn aura’s zijn verschoven tijdens het maken van deze mala – maar, ik kan het allemaal nog niet vertalen- wat deze mala met mij heeft gedaan…

ik voel het nog steeds, al moet ik eerlijk toegeven als ik meer ga mediteren – ga ik het zeker voelen – in stukjes bij beetjes…

wel dàt is voor mij letterlijk een bijzondere mala in mijn mala makend leven…

De Shiva Lingam steen is eveneens een bijzondere steen waar ik eerst kennis moest mee maken voor ik goed kon invoelen wàt de betekenis nu juist was van de mala.

De Shiva lingam steen was de moedersteen, de aangever, de drager, de boodschapper van de mala en dàt moet je als mala maker goed kunnen aanvoelen en goed weten waar je mee werkt voor je aan de mala begint.

Net dàt maakt dat deze mala een voor en na mala is geworden voor mij als mala maker, mijn mala makende toekomst gaat niet meer de zelfde zijn als daarvoor!…

Ik ben veranderd, energetisch heel zeker en mentaal ook! ik voel het en zal dat ook vertalen in de mala’s die nu gaan volgen…

Tijdens het proces van de mala was het volle maan – 18 maart 2022 – een maan die voor mij heel veel transformatie heeft gegeven…
– Ka Sry atelier bij volle ochtend maan tussen de takken van de sierappelboom – foto getrokken rond 5.30 à 6 uur –

Het was een bijzonder mooi intens en helend traject om deze mala te mogen maken.

een unieke kans voor de aanvrager en de maker…

Bijzondere unieke momenten die zeldzaam zijn in hun – op het eerste zicht – éénvoud –

éénvoud in de diepte – de hoogte en alles eromheen –

Dankjewel voor deze unieke ervaring mijn blogvriend, hopelijk is de mala voor u een sprekende mala?!…

volle maan 18 maart 2022 tussen de takken van de magnolia van de buren – gekeken vanuit mijn atelier

op naar meer mala avonturen!

meer lezen over de mala’s die ik afgelopen maand maakte kan je hier

Gepubliceerd door Elma Rosewood

Elma Rosewood 1973 is a life descriptor about self-awareness and spirituality Writers name Esther Cuyvers "In a world of magnets and miracles Forever and ever" - Pink Floyd Married, mom of a beautiful 10ner boy. Westie lover. Professionally I am mala maker at Ka Sry and tarot legger, writer and walker....

5 gedachten over “Mala in de kijker

 1. Hier nog even een verduidelijking over de mooiste steen die voor velen niet gekend is.
  De Shiva Lingam steen heeft zuivere en intense trilling en verhoogt de Kundalini energie in je. Het is een steen die een positieve werking heeft op seksuele problemen. Klachten zoals impotentie, onvruchtbaarheid, menstruatiekrampen en het onvermogen om tot een orgasme te komen kunnen door de Shiva Lingam verbeteren.
  Zeker omdat de trilling de energie op de baan van de kundalini en wortel chakra gelegd wordt.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh ja heel zeker Shivatje, ik ga er nog over schrijven!
   dankjewel voor je bijdrage, het is idd een zeer zeer bijzondere steen…
   – deze week ga ik mijn Shiva Lingam – mala maken en dan ga ik hem later nog beschrijven – de steen en de mala –

   zeer veel dankjewels
   xxx
   Esther

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: